Fajny pomysł na żeberka - marynata curry nada im charakteru! Żeberka nie tylko będą soczyste, ale też odpowiednio doprawione. Tak przygotowane żeberka podaję do pieczywa lub na obiad z sałatką i ziemniakami.
4.5 (176 ocen)
Pomysłów na żeberka jest mnóstwo! Ważne, aby zadbać o dobry produkt bazowy - żeberka kupujmy u zaufanych sprzedawców, zachowując łańcuch chłodniczy, aby nie zepsuły się w lodówce, zanim zdecydujemy się podać mięso. Unikajmy paczkowanych propozycji z gotową marynatą - takie żeberka często zawierają zbędne dodatki soli czy konserwantów. Żeberka najlepiej smakują, jeśli nieco poleżą w naszej ulubionej marynacie - mięso nie tylko zyska pyszny smak, ale też wyjątkową, kruchą a zarazem soczystą konsystencję. Żeberka możemy przygotować zarówno na grillu, jak i na patelni, w piekarniku czy duszone w głębokim garnku.
Komentarze