Żeberka w piwie

4.5 (177 ocen)

  • Łatwy

Jeśli podamy z pieczywem ,będziemy mieli bardzo smaczny i sycący posiłek.

  • Łatwy

Składniki:

  • - żeberka wieprzowe: 1 kilogram
    - Cebule: 3 sztuki
    - piwo jabłkowe: 1 szklanka
    - przyprawa do żeberek: 1 sztuka
    - pieprz ziołowy: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa

Żeberka w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka w piwie 1. Mięso umyć ,osuszyć i podzielić na porcje , natrzeć przyprawą do mięsa,posypać cebulą pokrojoną w piórka i zostawić na 2-3 godziny.Patelnię o grubym dnie dobrze rozgrzać i obsmażyć na niej (bez tłuszczu )mięso oczyszczone z cebuli .Podsmażone mięso podlać 1/2 szklanką wody i dusić do miękkości ,pod koniec duszenia dolać piwo i zostawić odkrytą patelnię (nadmiar płynu ma odparować).Na osobnej patelni udusić do miękkości cebulę z niewielką ilością soli i pieprzem .Gdy płyn nam odparuje i cebula będzie miękka wszystko razem mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut aby połączyły nam się smaki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Żeberka Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować