Wielkanocne cake pops. jajka na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pokruszone ciasto mieszamy z serkiem mascarpone. Formujemy dłońmi kulę. Z kuli odrywamy 10 równych części i formujemy jajeczka. Układamy je na tacy i wkładamy na ok. 15 minut do lodówki.
2.Czekoladę z dodatkiem oleju rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przygotowujemy 10 patyczków do lizaków (lub wykałaczek). Wyjmujemy jajeczka z lodówki.
Końcówkę 1 patyczka zanurzamy w czekoladzie, następnie nabijamy jajko i zanurzamy je w płynnej czekoladzie. Odkładamy lizaka, aż czekolada spłynie (na folię aluminiową lub nabijamy lizaka na styropian), następnie maczamy w kolorowej posypce lub błyszczącym cukrze. Analogicznie postępujemy z kolejnymi jajeczkami.
3.Lizaki wkładamy na 15 minut do lodówki, do schłodzenia. Przechowujemy także w lodówce.
Smacznego! :)
Komentarze