Ucieszą najmłodszych uczestników wielkanocnego śniadania. Do przygotowania tych ciasteczkowych lizaków można wykorzystać zarówno herbatniki, jak i ciasto babkowe, a nawet murzynka. Z tego przepisu otrzymuje się około 25-30 jajeczek.Takie małe lizaczki ładnie wyglądają powbijane w babeczki.
0 (0 ocen)
Porady
1) Zamiast obsypywać cake pops gorzkim kakao możesz je oblać stopioną czekoladą (biała, gorzka lub mleczną według uznania). Wtedy, uformuj jajeczka, nabij je na patyczki i silnie schłódź, a dopiero potem zanurzaj w stopionej czekoladzie. 2) Ozdabianie lizaków możemy zlecić dzieciom. W przypadku lizaków obtaczanych w kakao sprawdzą się cukrowe pisaki lub polewy. Jeżeli cake pops oblewamy czekoladą trzeba je dekorować natychmiast, zanim czekolada zastygnie - tu przydadzą się posypki, perełki, czy orzechy lub migdały. 3) Gotowe lizaki możesz powbijać w świąteczne babeczki, a te rozłożyć w kilku miejscach, na wielkanocnym stole. 4) Do przygotowania cake pops warto wykorzystać czerstwiejące ciasta.
Komentarze