Wegańska zupa kalafiorowa z mlekiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku rozgrzej oliwę z oliwek lub olej. Cebulę oraz czosnek obierz. Cebulę pokrój w kosteczkę, a czosnek drobno posiekaj. Marchewkę, pietruszkę, seler oraz ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Pora również pokrój w kostkę. Na oliwie chwileczkę podsmaż cebulę z czosnkiem, następnie dodaj marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki oraz pora. Wszystkie składniki wymieszaj, chwileczkę podsmaż. Kolejno zalej wrzącą wodą. Wsyp kozieradkę. Kalafiora umyj, podziel na różyczki i dodaj do zupy. Gotuj do momentu, aż wszystkie warzywa zmiękną. Następnie dodaj przyprawy, sok z cytryny oraz mleko kokosowe i zagotuj. Przed podaniem dodaj dużo posiekanego koperku i wymieszaj.
Komentarze