Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym

4.5 (162 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Każde danie, które zawiera mleko kokosowe ma u mnie duże powodzenie! Czas na aromatyczną tajską zupę z kurczakiem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś kurczaka: 1 sztuka
    - sok z limonki: 5 łyżek
    - liście limonki kaffir: 4 sztuki
    - mleko kokosowe w puszce: 400 mililitrów
    - bulion z kurczaka: 500 mililitrów
    - pieczarki: 4 sztuki
    - papryczka chilli: 1 sztuka
    - sos rybny: 1 łyżka
    - galangal: 1 łyżeczka
    - imbir świeży: 2 plastry
    - kolendra swieża: 1 pęczek
    - makaron dowolny: 1 opakowanie
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko i bulion wlać do garnka, dodać liście limonki, galangal i imbir, doprowadzić do wrzenia i gotować około 10 minut. Pokroić kurczaka i pieczarki, dodać do zupy. Gotować do momentu aż mięso stanie się miękkie (około 5-7 minut), dodać sok z limonki, sos rybny i pokrojoną papryczkę, doprawić solą i posypać listkami kolendry. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu i podawać z zupą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować