Świąteczny schab z owocami

5 (1 ocen)

Schab z owocami - na ciepło polany sosem z pieczeni lub na zimno.

Składniki:

  • ok 1,2 kg schabu bez kości
    3 ząbki przeciśniętego czosnku + sól + pieprz + majeranek do posypania
    4 - 5 grubszych plastrów boczku wędzonego
    6 miękkich suszonych moreli
    6 miękkich śliwek suszonych bez pestek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Świąteczny schab z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0lndwl6 1. Ostrym nożem wykroić ze schabu płaski płat mięsa, posmarować mieszanką soli, pieprzu, czosnku i majeranku, odłożyć na godzinę do lodówki.
    Na mięsie na przemian ułożyć plastry boczku i owoce, zwinąć w roladę, obwiązać grubszą nicią
    Umieścić w worku do pieczenia, dokładnie zamknąć, włożyć do garnka, zalać wrzątkiem.
    Gotować 30 minut, jak ostygnie wstawić do pieczenia (w tym samym worku ) i piec w piekarniku 1 godz w temp ok 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować