Surówka z młodej kapusty

4.5 (170 ocen)

  • 15 min

Surówka jest lekka i smaczna. Idealnie nadaje się jako dodatek do obiadu lub dań z grilla.

  • 15 min

Składniki:

  • Dla ok 6 osób:

    pół średniej główki młodej kapusty
    1 puszka kukurydzy
    3 średniej wielkości marchewki
    1 kwaśne jabłko
    1/3 szklanki oliwy
    sól, pieprz, kilka ziarenek kwasku cytrynowego lub kilka kropel soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dania główne Dodatki

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obieramy z "brzydkich" liści, opłukujemy pod zimną wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym.

    Kapustę kroimy nożem na małe wiórki, marchewkę oraz obrane jabłko ścieramy na tarce: marchewkę na małych oczkach, jabłko na troszkę większych.

    Kukurydzę wysypujemy na sitko i przelewamy zimną wodą. Dodajemy do całości.
    Wlewamy olej i przyprawiamy do smaku. Podajemy od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować