Śledzie w zalewie miodowej z nutką cytryny

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Doskonałe śledzie, w bogatej , aromatycznej zalewie. Nie za słodkie, nie za kwaśne , takie w sam raz.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 filetów śledziowych
    1/2 cytryny
    Zalewa:
    1/2 szklanki soku z cytryny
    1 cebula pokrojona w plasterki
    4 łyżki octu
    1/4 szklanka cukru
    3 łyżki miodu prawdziwego
    1/2 szklanki wody
    6 ziaren czarnego pieprzu
    4 ziarna ziela angielskiego
    4 goździków
    1 papryczka ostra
    Dodatkowo:
    słoik 1 litr lub inne szklane naczynie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w zalewie miodowej z nutką cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki zalewy doprowadzam do zagotowania, studzę. Filety moczę ok. 2 godziny, odsączam, kroję na kawałki. Cytrynę kroję w plasterki. W słoiku układam śledzie, cytrynę, zalewam zalewą. Odstawiam do lodówki na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Miód Śledzie Zalewa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować