Opiekane śledzie w zalewie octowej

  • wyświetlono: 532 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Opiekane śledzie w zalewie octowej robię bardzo często. Są pyszne,kruche a moja rodzinka je uwielbia:)

tyt
  • 5 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

5 całych świeżych śledzi
sól, pieprz
2 jajka
3 łyżki mąki pszennej
bułka tarta do panierowania
olej
Marynata:
1l wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
3 łyżki soli
pół cebuli pokrojonej w plasterki
3 listki laurowe
8 ziarenek ziela angielskiego

Sposób przygotowania przepisu:

Opiekane śledzie w zalewie octowej

  • 1. Ryby dokładnie myjemy i osuszamy. Osypujemy dokładnie solą i pieprzem z każdej strony. Następnie panierujemy najpierw w mące,potem w jajku, a potem w bułce tartej. I smażymy na rumiano na oleju z obu stron. I zostawiamy do wystygnięcia. Składniki marynaty zagotowujemy cebulkę siekamy w plasterki i sparzamy wrzątkiem, po czym dodajemy do gorącej zalewy. Zalewę studzimy. Zimną zalewamy ostudzone ryby. Po 2-3 dniach rybki można degustować :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śledźzalewa octowacebulkaopiekany śledż

Komentarze

Podobne przepisy

Orientalna marynata z warzyw

Dodane przez: Gregorhspeed

Orientalna marynata z warzyw

Marynata z warzyw jest wegetariańską...

Dodane przez: flowerka3

Marynata do mięs

Sprawdza się w takich mięsach...

kurczak

Dodane przez: agnes

marynata do kurczaka

lubie ekspetymentowac w kuchni...

jabłka

Dodane przez: PolskaGotuje

Nadziewane jabłka z owocowymi marynatami

Owocowe marynaty – korzenne śliwki,...

Przyprawa Cajun

Dodane przez: !Margaretka

Przyprawa Cajun

Ostra, świetnie pasująca praktycznie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.