Śledzie w zalewie keczupowej

4.48 (171 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste i pyszne śledzie na każdą okazję :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg matiasów
    2 cebule
    1/2 szkl. oleju
    1 mały słoik keczupu Kotlin lub Pudliszki
    po 3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego
    2 listki laurowe
Wystaw ocenę:

4.48 (171 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Przystawki

Śledzie w zalewie keczupowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć w wodzie (ja moczyłam ok. 2 godz.) W tym czasie pokroić cebulę w piórka i zeszklić na oleju (w 1/2 szkl), dodać pieprz, ziele angielskie i liście laurowe, następnie dodać keczup, wymieszać i przesmażyć jeszcze chwilę na wolnym ogniu. Zalewę dobrze wystudzić. Śledzie odsączyć, pokroić w paski. Zimną zalewą zalać śledzie, przełożyć do słoików. Przechowywać w lodówce. Smacznego.

Porady

Śledzie najlepiej smakują po ok. 2 godzinach w lodówce, gdy smaki się połączą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ketchup Śledzie Zalewa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia Post

Podobne przepisy

To może cię zainteresować