Śledzie w oleju z cytrynowym pieprzem

4.98 (184 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo smacznie przygotowane śledzie, niby tradycyjne, a jednak...szczegóły się liczą. Doskonałe na przystawkę lub przekąskę.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg. płatów śledziowych
    2 spore cebule
    3 łyżki pieprzu cytrynowego
    1/2 szklanki oleju
    sok z 1 cytryny
    2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego
Wystaw ocenę:

4.98 (184 ocen)

Zobacz również:

Sok Przekąski

Śledzie w oleju z cytrynowym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Płaty śledziowe zalewam wodą, moczę ok. 2 godzin, odcedzam, kroję w paski. Cebulę obieram, kroję w kostkę. Śledzie na przemian z cebulą zalewam olejem, sokiem z cytryny, przesypuje czosnkiem niedźwiedzim i pieprzem cytrynowym. Lekko mieszam, odstawiam do chłodnego miejsca na noc. Na drugi dzień gotowe. Smacznego.

Porady

Tak przygotowane śledzie można podać poporcjowane.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej Pieprz Śledzie Sok z cytryny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować