Śledzie w oleju

0 (0 ocen)

Śledzie w aromatycznym oleju z dodatkiem korzeni i ziół. Niezastąpione na wigilijnym oraz wielkanocnym stole. Świetna propozycja na imprezową zakąskę. Polecam!

Składniki:

  • 600 g filetów śledziowych a la matjas (uprzednio wymoczone)

    400 ml oleju słonecznikowego
    4 ząbki czosnku
    ½ łyżeczki rozmarynu suszonego
    ½ łyżeczki tymianku suszonego
    4 kulki owoców jałowca
    4 kulki ziela angielskiego
    ½ łyżeczki goździków całych
    ½ łyżeczki pieprzu kolorowego ziarnistego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie w oleju 1. Olej, obrany i pokrojony w plastry czosnek oraz pozostałe przyprawy i zioła umieścić w garnku, następnie zagotować i wystudzić.
  • Śledzie w oleju 2. Pokrojone na mniejsze kawałki śledzie przełożyć o słoika. Zalać olejem z przyprawami. Słoik zakręcić i włożyć do lodówki. Śledzie przygotować co najmniej 1 -2 dni przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować