Schabowe z farszem pieczarkowym

4.51 (200 ocen)

Mała odmiana smaku zwykłych schabowych,bardzo lubiana przez mojego męża.

Składniki:

  • 1kg schabu 80 dkg pieczarek 1 średnia cebula 3 jajka bułka tarta ,mąka sól,pieprz,olej
Wystaw ocenę:

4.51 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe z farszem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schabowe z farszem pieczarkowym 1. Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach.Na patelnię wlewamy kilka łyżek oleju,wrzucamy pieczarki i smażymy na średnim ogniu aż odparuje sok.Następnie dodajemy drobno posiekaną cebulę i smażymy,aż farsz zgęstnieje,a cały płyn odparuje.Doprawiamy solą i pieprzem,studzimy.Schab kroimy na grubsze plastry,rozbijamy dośc cienko,oprószamy solą i pieprzem. Na połowę każdego plastra mięsa nakładamy farsz pieczarkowy ,przykrywamy drugą połową i lekko dociskamy .Brzegi zbijamy delikatnie tłuczkiem,aby zapobiec wypływaniu farszu.Kotlety panierujemy w mące,roztrzepanym jajku i bułce tartej .Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Podajemy z ziemniakami lub frytkami ,i surówką.

Porady

W trakcie smażenia farszu można dodac pół pokrojonej drobno czerwonej papryki.Dzięki temu farsz będzie bardziej wyrazisty w smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować