PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Sernik z rabarbaremhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/17/9c4b61375caefe595037716c9f0c3db595db4fd3.jpeg19202560http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sernik-z-rabarbarem-1
Spód-12,5 dkg margaryny 1 i 1/2 szkl maki tortowej 1 jajko +1 żółtko 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa-1 kg sera mielonego wiaderkowego ,np.Wielun 5 żółtek,2 jajka całe 2 budynie śmietankowe 2 szkl mleka 1/2 szkl oleju 1 szkl cukru Dodatkowo-60 dkg rabarbaru 2 łyżki cukru 2 łyżki bułki tartej 5 białek+1/2 szkl cukru
Sposób przygotowania przepisu:
Sernik z rabarbarem
1.
Rabarbar umyc,osuszyc i pokroic w jednocentymetrowe kawałki,wymieszac z 2łyżkami cukru,odstawic.Składniki spodu zagniesc,wyłożyc spod blaszki wyłożonej papierem do pieczenia(30/22cm).Spód posypac bułką tartąPiekarnik nagrzac do temp.160C..Jajka,żółtka i cukier zmiksowac na pulchną,gęstą masę.dodac ser,miksowac na mniejszych obrotach.Wsypac budynie połączyc.Powoli wlewac mleko,ciągle miksując,na koniec dodac olej.Rabarbar odsączyc z soku,wyłożyc na ciasto w formie,zalac masą serową.Piec 50 min.Po tym czasie ubic białka,dodac cukier i ubic na sztywno.Ciasto ostrożnie wyjąc z piekarnika ,rozsmarowac pianę,zapiec ok 7 minut,wyjąc,osudzic.Schłodzic ok 2 godzin w lodówce.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze