Rolada biszkoptowa z porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną roladę biszkoptową. Rolada jest pieczona razem z porzeczkami. Polecam na słodki podwieczorek lub deser.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    4 łyżki cukru
    1 cukier wanilinowy
    4 łyżki wody
    4 łyżki z czubkiem mąki pszennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szkl porzeczek ( bez gałązek)
    cukier puder do posypania
    blaszka 24 x 35
    papier do pieczenia
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Jajko

Rolada biszkoptowa z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki odrywamy od gałązek i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Do miski wybijamy jajka i dodajemy oba cukry, wodę i ubijamy na puszystą masę. Do ubitej masy jajecznej wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.
    Blachę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy olejem. Ciasto równomiernie rozprowadzamy na blaszce i posypujemy porzeczkami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Upieczone ciasto przekładamy na wilgotną ściereczkę i zwijamy roladę. Studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować