Rolada biszkoptowa

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Delikatna rolada biszkoptowa w towarzystwie lekkiego kremu śmietankowego to idealny pomysł na niedzielne ciasto!

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jajek (białka i żółtka oddzielnie)
    3/4 szklanki drobnego cukru
    1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    3/4 szklanki mąki pszennej
    szczypta soli

    Dodatkowo:
    500 ml śmietanki 36%
    3 łyżki cukru pudru
    brzoskwinie
    konfitura malinowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Konfitury

Rolada biszkoptowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Powoli dodawaj cukier i miksuj do całkowitego rozpuszczenia. Dodaj żółtka i wymieszaj. Przesiej obie mąki i delikatnie przemieszaj. Masę wylej na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temp 170 stopni.
    Upieczoną roladę odwróć na drugą stronę, delikatnie zdejmij papier. Zawiń w rulon i zostaw do ostudzenia.
    Biszkopt posmaruj konfiturą. Śmietankę ubij razem z cukrem pudrem. Dodaj pokrojone brzoskwinie i wyłóż na biszkopt. Delikatnie zwiń i posyp cukrem pudrem. Krój po schłodzeniu. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Brzoskwinie Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować