Rolada z sera żółtego i pieczarek

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

To moja ulubiona rolada serowa

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag sera żółtego Gouda
    Farsz:
    35 dag pieczarek
    1 cebula
    4 jajka ugotowane na twardo
    125 gram masła naturalnego
    100 gram kremowego serka topionego
    1-2 łyżki posiekanego koperku
    Sól, pieprz kolorowy, pieprz ziołowy
    1 szczypta cukru i jarzynki
    2 łyżki masła i 1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Jajko Przystawki

Rolada z sera żółtego i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać i zeszklić na masełku z olejem, dodając cukier i jarzynkę. Dodać pieczarki starte na grubych oczkach tarki, podsmażyć. Pod koniec doprawić do smaku solą, pieprzem kolorowym i ziołowym. Wystudzić i dodać białka starte na grubych oczkach tarki. Masło zmiksować z serkiem topionym i żółtkami.
    Dodać do pieczarek i doprawić do smaku.
    Ser żółty włożyć do woreczka foliowego i włożyć do wrzącej wody.
    Podgrzewać do stopienia sera około 15 minut.
    Następnie przełożyć go na folię i rozwałkować.
    Nałożyć po całości farsz i dokładnie zrolować w folię, ja użyłam do tego celu rozcięty rękaw foliowy. Końce związać i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować