Risotto z cukinią, kiełbaską i pistacjami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Smaczne risotto z dodatkiem cukinii, ulubionej kiełbaski i pistacji. Proste w przygotowaniu lecz wymaga pilnowania ;)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 150 g ryżu do risotto,
    1 średniej wielkości cukinia,
    100 g ulubionej kiełbaski,
    4 łyżki masła,
    garść pistacji,
    1 l bulionu drobiowego,
    sól i pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Risotto z cukinią, kiełbaską i pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obieramy i kroimy w pół plastry.
    Kiełbasę kroimy w kosteczkę.
    Pistacje lekko rozdrabniamy.
    Na patelni roztapiamy masło 2 łyżki, wrzucamy cukinię i kiełbaskę.
    Lekko podsmażamy.
    Następnie wsypujemy ryż i pistacje i podsmażamy, aż się zeszkli ryż.





    Wlewamy szklankę bulionu, mieszamy co chwilę, gdy bulion wyparuje, wlewamy następną porcję, robimy tak, aż ryż będzie miękki.
    Doprawiamy do smaku i dorzucamy resztę masła.
    Dokładnie mieszamy.

    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kiełbasa Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować