Smaczne risotto z dodatkiem cukinii, ulubionej kiełbaski i pistacji. Proste w przygotowaniu lecz wymaga pilnowania ;)
60 min
Dla 5 osób
Średni
Składniki:
150 g ryżu do risotto,
1 średniej wielkości cukinia,
100 g ulubionej kiełbaski,
4 łyżki masła,
garść pistacji,
1 l bulionu drobiowego,
sól i pieprz do smaku.
Risotto z cukinią, kiełbaską i pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię obieramy i kroimy w pół plastry.
Kiełbasę kroimy w kosteczkę.
Pistacje lekko rozdrabniamy.
Na patelni roztapiamy masło 2 łyżki, wrzucamy cukinię i kiełbaskę.
Lekko podsmażamy.
Następnie wsypujemy ryż i pistacje i podsmażamy, aż się zeszkli ryż.
Wlewamy szklankę bulionu, mieszamy co chwilę, gdy bulion wyparuje, wlewamy następną porcję, robimy tak, aż ryż będzie miękki.
Doprawiamy do smaku i dorzucamy resztę masła.
Dokładnie mieszamy.
Komentarze