Racuchy z sosem truskawkowo-miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki myjemy, czyścimy i kroimy na połówki, przekładamy na patelnię dodajemy miód i gotujemy 5 -7 minut ( niedługo bo truskawki nie powinny być rozgotowane) aż będą w delikatnym, lekko gęstym sosie.
2.Do miski przesiewamy mąkę dodajemy serek waniliowy, jajka, cukier, proszek do pieczenia i wszystkie składniki dokładnie mieszamy trzepaczką. Na patelni rozgrzewamy olej (ogień nie może być zbyt mocny aby racuchy mogły urosnąć) i wlewamy łyżką ciasto – na porcję daję 2 łyżki.
3.Smażymy z jednej strony i delikatnie szeroką szpatułką odwracamy na drugą stronę – też smażymy aż będą rumiane. Podajemy z pysznym miodowo- truskawkowym sosem.
Komentarze