Przekąska z tortilli z pastą z sardynek

4.5 (173 ocen)

  • 15 min

Pyszna przystawka z tortilli w sam raz na karnawałowe przyjęcia.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 4 tortille

    Pasta z sardynek:

    Puszka sardynek w oleju,

    4 łyżki sera feta,,

    1 łyżka musztardy dijon,

    2-3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego,

    Szczypior pokrojony drobno,

    Sok z cytryny – 1 łyżka,

    Sól, pieprz,

    Plasterki kiszonego ogórka,

    Placki tortilli

    sos chrzanowy:

    jogurt naturalny gęsty

    2 łyżki chrzanu,

    sól, pieprz,

    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Przekąska z tortilli z pastą z sardynek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do blendera wkładamy odcedzone z oleju sardynki, musztardę, jogurt, ser feta, sok z cytryny i rozdrabniamy wszystko. Przekładamy masę do miski, dodajemy resztę składników (sól, pieprz, szczypior) i mieszamy. Musimy uważać z solą bo ser feta jest dość słony.
  • 2. Tak przygotowaną masą smarujemy tortille, następnie nakładamy plasterki kiszonego ogórka i zwijamy w rulon. Najlepiej placek tortilli położyć na folii i razem z nią zawijać, aby się lepiej trzymało. Zawiniętą w rulonik tortillę wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie kroimy na mniejsze kawałki i podajemy same lub np. z sosem chrzanowym i sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować