Racuchy z ciasta piwnego z rybą

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane racuchy posmakują fanom ryb. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu danie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g. filetów ryby np. dorsza
    sól i pieprz cytrynowy do smaku
    Ciasto:
    1 szklanka mąki
    1 jajko
    1/2 szklanka piwa
    2 szczypty soli
    1 łyżka oleju
    Dodatkowo:
    tłuszcz do smażenia
    papierowy ręcznik do osączenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Dania główne Ryba

Racuchy z ciasta piwnego z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Filety ryby kroję na kawałki, posypuję solą i pieprzem, odstawiam. Składniki ciasta miksuję, ciasto powinno być gęste. Kawałki ryby zanurzam w cieście, smażę z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, osączam na papierowym ręczniku. Podaję od razu np. z sosem czosnkowym w towarzystwie warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować