Polecam pyszne polędwiczki z kurczaka, polędwiczki zanurzone w cieście naleśnikowym i smażone na oleju.
Tak przyrządzone polędwiczki podałam jako przekąskę na urodziny mojego męża.
Przekąska szybko zniknęła ze stołu.
Polędwiczki z kurczaka w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki oczyścić, opłukać, osuszyć, następnie lekko natrzeć solą i zostawić na 15 minut, w miedzy czasie zrobić ciasto naleśnikowe.
Do wysokiego naczynia wlać mleko, wodę gazowaną, dodać szczyptę soli oraz jajko zmiksować dodać porcjami mąkę oraz przyprawy, ponownie zmiksować na jednolitą gładką masę.
Polędwiczki włożyć na godzinę do ciasta naleśnikowego.
Po tym czasie wkładać na gorący tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Komentarze