Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Chrupiący wierzch i soczyste mięso to idealny sposób na obiad.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 2 polędwiczki
    2 op. ciasta francuskiego
    2 cebule
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    1 łyżka musztardy rosyjskiej
    sól
    pieprz
    mieszanka ziół włoskich
    jajko
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki umyć i osuszyć. Przyprawić solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami włoskimi. Zostawić na 2 godziny w lodówce.

    Cebulę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić ją. Odstawić z ognia i poczekać aż wystygnie. Po tym czasie wymieszać cebulę z musztardami.

    Na każdą polędwiczkę wyłożyć musztardę z cebulą. Owinąć mięso ciastem francuskim (każdą polędwiczkę w jeden blat ciasta). Posmarować cisto francuskie rozbełtanym jajkiem. Piec w temp 180 st przez ok 50 min. Podawać ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

3 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Polędwiczka w cieście francuskim

To może cię zainteresować