Placuszki z patisona

4.26 (261 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Pyszne, bardzo łatwe placuszki z patisona.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • ok. 35 dag patisona
    2 jajka
    1/2 szklanki mąki pszennej
    ok..1/2 łyżeczki soli
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.26 (261 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Dania główne Placki

Placuszki z patisona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patison zetrzeć na tarce na dużych oczkach, posolić, dodać jajka, wymieszać łyżką. Wsypać mąkę, jeszcze raz wymieszać łyżką.
    Kłaść po jednej łyżce na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na lekko rumiano na małym ogniu. Usmażone placuszki kłaść na papierowym ręczniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Patison Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować