Pierś z kurczaka na ostro

4.5 (199 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pierś z kurczaka na ostro jest super potrawą na przyjęcia karnawałowe. Przygotowuje się ją bardzo szybko, zawsze się udaje i jest bardzo smaczna. Często ja przygotowuję, szczególnie w czasie karnawału

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka (duża, podwójna),: 1 sztuka
    - maka ziemniaczana,: 4 łyżki
    - jajka: 2 sztuki
    - olej do smażenia: 4 łyżki
    - cebula duża: 1 sztuka
    - sos sojowy: 2 łyżki
    PRZYPRAWY:
    - papryka ostra mielona: 2 łyżeczki
    - papryka słodka mielona: 2 łyżeczki
    - sól kamienna: 1.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w ukośne plastry
  • 2. Z mąki, sosu sojowego, cebuli i przypraw produktów zrobić sos wszystkie produkty wymieszać – nie gotować
  • 3. Pokrojoną pierś namoczyć w sosie na 2 - 3 godz.
  • 4. Następnie pierś usmażyć na oleju maczając w sosie
  • kurczak na ostro 5. Tak przygotowaną pierś podaję z ryżem i ogórkiem kiszonym. Można podawać jako przystawkę z dipami . Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli lubicie pikantne dania, sprawdźcie też inne przepisy na ostrą kuchnię. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować