Pierogi shreka z kaszą gryczaną i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy kaszę gryczaną według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Szklimy posiekaną cebulkę na maśle. Mieszamy kaszę, cebulkę i pokruszony twaróg. Doprawiamy solą i pieprzem.
2.Szpinak myjemy i osuszamy. Blendujemy z łyżką oleju.
3.Wysypujemy mąkę na stolnicę, robimy zagłębienie , wbijamy jajko , dodajemy ciepłą wodę -stopniowo- oraz rozdrobniony szpinak. Zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto, w razie potrzeby podsypujemy mąką.
4.Wałkujemy i wycinamy kółka. Nakładamy farsz i sklejamy. Gotujemy ok 3 min od wypłynięcia w osolonym wrzątku. Posypujemy płatkami chilli . Smacznego!
Komentarze