Pierogi Shreka z kaszą gryczaną i twarogiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolor pierogów zaskakuje - jest intensywnie zielony, przywołuję wiosnę :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g świeżego szpinaku
    1 łyżka oleju
    450 g mąki
    1 jajko
    1/2 szkl ciepłej wody

    Farsz:
    1 saszetka kaszy gryczanej
    150 g twarogu wiejskiego
    1 cebula
    1 łyżka masła klarowanego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi shreka z kaszą gryczaną i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy kaszę gryczaną według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Szklimy posiekaną cebulkę na maśle. Mieszamy kaszę, cebulkę i pokruszony twaróg. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Szpinak myjemy i osuszamy. Blendujemy z łyżką oleju.
  • 3. Wysypujemy mąkę na stolnicę, robimy zagłębienie , wbijamy jajko , dodajemy ciepłą wodę -stopniowo- oraz rozdrobniony szpinak. Zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto, w razie potrzeby podsypujemy mąką.
  • 4. Wałkujemy i wycinamy kółka. Nakładamy farsz i sklejamy. Gotujemy ok 3 min od wypłynięcia w osolonym wrzątku. Posypujemy płatkami chilli . Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Szpinak Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować