PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem są na prawdę rewelacyjne, smaczne i syte w dodatku okraszone tłuszczykiem. Idealne na obiad i nie tylko.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    FARSZ:
    100 g kaszy gryczanej, ugotowanej
    250 g twarogu
    1 spora cebula
    mała ślaska kiełbaska
    sól i pieprz do smaku
    CIASTO :
    550 g mąki pszennej
    30 ml oleju
    300 ml ciepłej wody
    szczypta soli do smaku
    osolona woda do gotowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Dania główne

Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM 1. Przygotowanie:
    Farsz: Do miski przesyp ugotowaną i przestudzoną kaszę, dodaj twaróg, przyprawy oraz drobno posiekaną, podsmażoną cebulę z kiełbasą. Następnie dopraw wszystko solą, pieprzem i razem wymieszaj.
    Polecam również dodać do farszu podsmażony boczek
  • PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM 2. Ciasto: Mąkę wsyp do miski, dodaj sól, olej i ciepłą wodę. Zagnieć ciasto dosypując pozostałą część mąki (jeśli jest to konieczne). Ciasto wyrabiaj, aż będzie gładkie i elastyczne. Włóż do foliowego woreczka i odstaw na kilka minut. Ciasto rozwałkuj cienko na grubość ok. 2 mm, następnie wytnij duże krążki, na każdy nałóż jedną pełną łyżeczkę farszu, mocno zlep brzegi.
    Pierogi gotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 3 łyżek oleju – po wypłynięciu gotuj jeszcze przez 2-3 minuty. Odcedz i podaj okraszone tłuszczykiem i posypane szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować