Pianka serowo cytrynowa

4.99 (200 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

deser-lekkie proste i smaczne: ptasie pleczko piankowe ze smietany galaretek i masy serowej ) dla dzieci i nie tylko!

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • około 500 g sera na sernik ( z wiaderka)
    2 galaretki cytrynowe
    350 ml śmietany 36%
    1 cukier waniliowy
    100 g cukru
    sok z połowy cytryny
Wystaw ocenę:

4.99 (200 ocen)

Pianka serowo cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 300 ml gorącej wody i przestudzić.
    Ser z wiaderka przełozyc do miski , zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i śmietaną na kremową masę.
    Nastepnie dodać sok z cytryny i galaretkę (cały czas miksując).
    Blaszkę o wymiarach 20 na 20 cm wyłożyć folią spożywczą, wylać masę piankowo serową. Piankę wstawić do lodówki na kilka godzin.Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować