Pączki z nadzieniem kokosowym

4.5 (156 ocen)

Pyszne kokosowe nadzienie to doskonały zamiennik tradycyjnej marmolady.

Składniki:

  • 450 g mąki
    50 g kokosu
    5 dkg świeżych drożdży
    250 ml mleka
    12 dkg cukru
    10 dkg masła
    1/2 kieliszka spirytusu
    5 żółtek
    1 łyżeczka esencja waniliowa
    Lukier
    sok z połówki cytryny
    cukier puder
    olej do smażenia
    kokos do posypania
    krem kokosowy ala nutella
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Pączki z nadzieniem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do naczynia wlać szklankę letniego mleka dodać pokruszone drożdże, łyżeczkę mąki ,łyżeczkę cukru i postawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy drożdże wyrosną dodać przesianą mąką,kokos, żółtka utarte z cukrem, spirytus i esencję waniliową.Przerobić ciasto dodać roztopione letnie masło i wyrabiać tak długo ,aż ciasto będzie miało jednolitą i gładką konsystencje-około 20 min. ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.Odrywając po kawałku uformować z ciasta pączek o średnicy około 5 cm Układać na stolnicy posypanej mąką do ponownego podrośnięcia . Smażyć w gorącym oleju z dwóch stron. Pączki wyjąć i odsączyć na ręczniku papierowym.Krem kokosowy rozmieszać i za pomocą rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką nadziewamy pączki.Ciepłe pączki polukrować i posypać kokosem. Lukier ;do soku dodajemy tyle cukru pudru, aż uzyskamy lejący lukier.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować