Pączki z makreli z sosem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Złota chrupiąca skórka , skrywa w sobie mięciutki farsz, wszystko owiane aromatem z makreli i koperku. Wspaniała przekąska , może pełnić także rolę przystawki.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Masa:
    1 szklanka wody
    10 dag. masła
    1 szklanka mąki
    3 jajka
    1 wędzona średnia makrela
    3 łyżki posiekanego koperku
    2 ząbki posiekanego czosnku
    szczypta mielonego imbiru
    sól i pieprz do smaku
    Sos:
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki keczupu
    10 posiekanych kaparów
    Dodatkowo:
    olej do głębokiego smażenia
    papierowy ręcznik do osączenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pączki Przekąski

Pączki z makreli z sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Wodę z masłem i szczyptą soli doprowadzam do zagotowania, wsypuję mąkę, mieszam, do momentu, aż ciasto stanie się jednolite i zacznie odchodzić od ścianek naczynia. Studzę. Dodaję jajka, miksuję mikserem, dodaję obraną ze skóry i ości, rozdrobnioną rybę, czosnek, koperek, imbir, mieszam. Doprawiam solą i pieprzem.
  • jk 2. Masę nabieram łyżeczką, pomagam drugą, wkładam do gorącego oleju, smażę aż pączki się zrumienią. Osączam na papierowym ręczniku , z nadmiaru tłuszczu. Składniki sosu mieszam. Podaję z upieczonymi pączkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować