Naleśniki z serem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Cóż może być lepszego od klasycznych naleśników z serem? Delikatnie podsmażone na patelni co dodaje im chrupkości i scala ser podbiją serce każdego ;-) Świetnie komponują się polane śmietaną z cukrem, dodatkiem owoców, bitej śmietany albo sosu czekoladowego.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 szkl. mąki pszennej
    -2 jajka
    -1,5 szkl. mleka
    -szczypta soli
    -0,5 szkl. oleju

    -2 kostki półtłustego twarogu
    -2 łyżki cukru pudru (1 można zastąpić opakowaniem cukru wanilinowego)
    -1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Naleśniki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, 2 jajka, mleko, olej i szczyptę soli zmiksować na ciasto naleśnikowe. Usmażyć należniki, najlepiej bez dodatku tłuszczu na patelni do naleśników. Twaróg pognieść w misce widelcem. Dodać cukier i wbić jajko. Całość dokładnie wymieszać. Naleśniki smarować masą serową. Zawinięte naleśniki podsmażyć na patelni z odrobiną oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować