Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami to idealne danie dla każdego. Idealnie się nadaje dla osób odchudzających się oraz mających ochotę na coś lekkiego.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
Szpinak 450g (może być mrożony)
Makaron 500g rurki
Suszone pomidory w oliwie 100g
Ser potarty 150g
Oliwa 15ml
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. fit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W pierwszym kroku gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu .Potem należy przygotować szpinak. Dajemy go na rozgrzaną patelnie z odrobiną oliwy i czekamy aż zmięknie. W następnym kroku dodajemy pokrojone pomidory. Smażymy przez około 2 minuty, po czym dodajemy makaron. Mieszamy składniki na patelni. Po nałożeniu na talerz okruszyć wszystko serem
Komentarze