Kuskus z pikantnymi śródziemnomorskimi warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wakacyjne połączenia smaków

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kuskus przygotowany wg wskazań na opakowaniu: 1 szklanka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - cukinia: 1 sztuka
    - ząbek czosnku: 1 sztuka
    - pomidory: 2 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - papryczka chili posiekana: 0.25 sztuki
    - oliwa z oliwek, dobra: 2 łyżki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - oregano (suszone): 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kuskus z pikantnymi śródziemnomorskimi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek kroimy na plasterki, a cebulę w kostkę. Rozgrzewamy oliwę i dodajemy cebulę z czosnkiem.
  • 2. Gdy czosnek zacznie ładnie pachnieć, a cebulka zmięknie, dodajemy umytą i osuszoną, pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę czerwoną (paprykę czerwoną oczyszczoną z gniazd nasiennych). Mieszamy i czekamy kilka minut, aż warzywa będą al dente.
  • 3. Myjemy pomidory, osuszamy, zalewamy wrzątkiem, a później zimną wodą, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę. Dodajemy do gotowych al dente cukinii i papryki i czekamy, aż sos zrobi się gęstszy. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Mieszamy, a nam sam koniec duszenia warzyw dodajemy posiekaną papryczkę chilli, po kliku minutach gasimy płomień. Podajemy z kaszką kuskus.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować