Kuskus z pikantnymi śródziemnomorskimi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czosnek kroimy na plasterki, a cebulę w kostkę. Rozgrzewamy oliwę i dodajemy cebulę z czosnkiem.
2.Gdy czosnek zacznie ładnie pachnieć, a cebulka zmięknie, dodajemy umytą i osuszoną, pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę czerwoną (paprykę czerwoną oczyszczoną z gniazd nasiennych). Mieszamy i czekamy kilka minut, aż warzywa będą al dente.
3.Myjemy pomidory, osuszamy, zalewamy wrzątkiem, a później zimną wodą, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę. Dodajemy do gotowych al dente cukinii i papryki i czekamy, aż sos zrobi się gęstszy. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Mieszamy, a nam sam koniec duszenia warzyw dodajemy posiekaną papryczkę chilli, po kliku minutach gasimy płomień. Podajemy z kaszką kuskus.
Komentarze