Kuskus perłowy z warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny, kolorowy dodatek do dania głównego lub samodzielne danie kuchni jarskiej. Idealnie pasuje do schabowego, ryby lub grillowanego kurczaka.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g kuskus perłowego

    cukinia
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki żółtej
    kawałek chili
    1/2 małego bakłażana
    czerwona cebula
    2-3 łyżki zielonego groszku
    łyżka masła
    sól ziołowa
    pieprz
    szczypta szafranu
    świeże zioła: koperek, pietruszka, szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kuskus perłowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kuskus gotujemy w osolonym wrzątku około 15-20 minut.Podczas gotowania warto stosować się zaleceń producenta.

    Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy czerwoną cebulę, gdy będzie szklista dodajemy resztę pokrojonych warzyw. Warzywa doprawiamy solą ziołową i posypujemy szafranem. Dusimy przez kilka minut.

    Do warzyw dodajemy ugotowany kuskus, przyprawiamy do smaku i posypujemy świeżymi ziołami. Podajemy jako dodatek do dania głównego lub samodzielne danie wegetariańskie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować