Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroję w plastry, obsmażam na oleju, podlewam wodą[tyle aby przykryć mięso] dodaję przyprawę do mięs i duszę do miękkości . Mięso kroję , dość drobno. Kapustę przelewam wodą , kroje, zalewam rosołem po mięsie , dodaję listki laurowe, ziele angielskie i gotuję. Na maśle szklę pokrojoną cebulę, dodaje pokrojone grzyby, podsmażam. Do kapusty dodaję mięso, grzyby, koncentrat pomidorowy mieszam, próbuję, doprawiam pozostałymi przyprawami. Całość duszę, aż odparuje płyn, a masa stanie się sucha. Studzę.
2.Składniki ciasta miksuję, odstawiam na 20 minut, mieszam. Z ciasta smażę na oleju cienkie naleśniki. Na naleśniki nakładam farsz, zawijam boki i roluje.
3.Przygotowane krokiety panieruje w mące, rozmieszanym jajku i bułce tartej, smażę na oleju, na rumiano. Podaję ciepłe.
Komentarze