Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybki pomysł na zupę krem.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mała cukinia 2 sztuki
    patison mały 2 sztuki
    por 1 sztuka
    olej do smażenia 3 łyżki
    kasza jaglana 1 szklanka
    sól 1 szczypta
    świeżo mielony pieprz 1 szczypta
    świeżo mielone chilli w płatkach 1 szczypta
    czosnek granulowany 1 szczypta
    Bulionetka drobiowa 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem

Krem z cukinii i patisonów z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu.

    Patisony i cukinię pokrój w kostkę, a pora w plastry. Podsmaż kilka minut na oleju. Zalej rosołem i gotuj do miękkości warzyw, ok. 10 min.

    Zupę zmiksuj blenderem i dopraw według uznania, na przykład chilli i czosnkiem . Możesz wmieszać ser gorgonzola lub śmietanę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kasza jaglana Patison Por Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować