1.Wodę zagotować z margaryną, wsypać mąkę i energicznie mieszać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Pozostawić do ostygnięcia.
Następnie do chłodnej mady wbijać kolejno jajka, dodać proszek do pieczenia i całość miksować na najwyższych obrotach przez ok minut.
Piekarnik nagrzać do 200stC.
Ciasto przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 30 minut.
Upieczone ciasto wyjmujemy i studzimy.
KREM:
Z mleka odlać pół szklanki - rozmieszać w nim budyń, resztę mleka zagotować z cukrem.
Zestawić z ognia, wlać mleko z budyniowym proszkiem, wymieszać, postawić ponownie na ogniu przez parę chwil cały czas mieszając.
Przelać do miski i odstawić do wystygnięcia
Przestudzony budyń zmiksować z masłem.
Ciasto przekroić na pół.
Krem wyłożyć na pierwszą część i przykryć pozostałym ciastem, posypać cukrem pudrem.
Komentarze