Pieczeń z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

polecam

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone - 1 kg
    jajka ugotowane na twardo - 5 szt
    bułka- 1 szt
    mleko - 1/2 szkl
    cebula - 2 szt
    czosnek - 4 ząbki
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Jajko Przystawki

Pieczeń z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso wkładamy do miski dodajemy namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę podsmażoną na patelni oraz czosnek posiekany drobno, doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy.
    formę wykładamy folią aluminiową, wykładamy połowę mięsa, układamy jajka i przykrywamy drugą połową mięsa.
    Piekarnik nagrzewamy do 180stC i pieczemy ok 90 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować