Kapusta z boczkiem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jakoś tak samo wyszło. Wzięliśmy kapustę…no i co z niej zrobić? Wiadomo, jakiś dodatek do mięsa. Kociołek pyszności sam wyszedł na światło dzienne.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g boczku wędzonego
    100 g pieczarek
    1 łyżka smalcu
    400 g kapusty włoskiej
    1 cebula
    1 łyżka mąki kukurydzianej
    100 ml bulionu warzywnego
    4 łyżki sosu czosnkowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Kapusta zasmażana

Kapusta z boczkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta z boczkiem i pieczarkami 1. Boczek kroimy w kostkę, smażymy na suchej patelni. Dodajemy smalec i pokrojone pieczarki. Pod koniec dorzucamy posiekaną cebulę.
    Kapustę grubo szatkujemy, dodajemy do całości, lekko przyrumieniamy, zasypujemy mąką, dokładnie mieszamy.
    Podlewamy bulionem, dusimy przez 10 min.
    Dodajemy posiekany koperek, sos czosnkowy, doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kapusta Kapusta włoska Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować