Młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami

5 (190 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Młoda kapusta z podsmażonym boczkiem i pieczarkami oraz z dużą ilością koperku. Proste i bardzo smaczne danie :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    2 szklanki wody
    2-3 liście laurowe
    1 łyżka ziarenek ziela angielskiego
    250 gram boczku wędzonego
    200-250 gram pieczarek
    1 pęczek koperku
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować. Wrzucić do garnka, wlać wodę, posolić, dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować 15 minut.
    Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na rumiano.
    Pieczarki umyć, pokroić w półplasterki i dodać do boczku. Podsmażyć przez chwilę, a następnie dodać do kapusty. Dodać również posiekany koperek oraz przecier pomidorowy. Gotować 1-2 minuty. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Młoda kapusta Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować