Kanapki z łososiowo- jajeczną pastą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasta jest szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Można do niej dodać trochę drobno posiekanej cebulki lub szczypiorku, ale bez ich dodatku dłużej ją przechowamy i będziemy mogli zabrać na piknik.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka na twardo: 4 sztuki
    - łosoś wędzony w plastrach: 10 dekagramów
    - majonez: 2 łyżki
    - suszone pomidory, w oleju (połówki): 6 sztuk
    - suszone pomidory w płatkach: 2 łyżki
    - sól , pieprz (do smaku): 1 sztuka
    - pieczywo pełnoziarniste (duże kromki): 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Kanapki z łososiowo- jajeczną pastą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki. Jajka obieramy ze skorupek, kroimy na ósemki. Dokładnie miksujemy wraz z łososiem w rozdrabniaczu. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę odsączone z zalewy suszone pomidory oraz majonez, mieszamy. Płatki suszonych pomidorów miksujemy na pył w rozdrabniaczu, wsypujemy do pasty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pastą smarujemy świeże pieczywo. Możemy posypać świeżymi ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować