WIOSENNE KANAPKI Z PASTĄ JAJECZNĄ

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie kanapki lubię najbardziej :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ulubione pieczywo
    kilka liści rukoli
    pomidor
    kiełki rzodkiewki
    Pasta jajeczna
    4 jajka
    pęczek szczypiorku (u mnie wyhodowany z cebuli dymki - zdecydowanie polecam!)
    3 łyżeczki jogurtu naturalnego
    1/2 łyżeczka musztardy sarepskiej
    sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty Pasta jajeczna

Wiosenne kanapki z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw przygotowujemy pastę jajeczną. Jajka gotujemy na twardo, a kiedy będą już wystudzone, możemy je obrać ze skorupki. Ścieramy na tarce o mniejszych oczkach niż standardowo np. marchewkę do zupy. Szczypiorek drobno siekam, wrzucam do jajek. Dodajemy musztardę, jogurt naturalny, sól, pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy.

    Pieczywo smarujemy pastą jajeczną, na to kładziemy plasterek pomidora, listki rukoli, kiełki rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować