Grillowany filet z kurczaka pod kurkami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób

W prostocie tkwi siła i to danie jest tego doskonałym przykładem. Grillowany filet z kurczaka ze smażonymi na maśle kurkami, cebulką doprawiane odrobiną czosnku i grubo mielonym pieprzem.

  • 45 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • ok. 400 gramów fileta z kurczaka
    200 gramów kurek
    ok. 60 gramów masła
    1 średnia cebula
    mały ząbek czosnku
    grubo mielony pieprz
    sól
    Marynata
    olej, sól, słodka papryka w proszku,odrobina czosnku granulowanego
    Zielona pietruszka lub szczypiorek do podania.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowany filet z kurczaka pod kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z kurczaka dzielimy na 3 porcje. Posypać przyprawami skropić olejem i odstawić na jakiś czas. Następnie mięso smażymy na grillu lub patelni grillowej.
  • 2. Na dużej patelni roztopić masło, dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Smażymy do momentu aż cebula nieco zmięknie. Następnie dodajemy umyte i oczyszczone kurki, przyprawiamy solą pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Smażymy na dość dużym ogniu mieszając co jakiś czas aż płyny całkowicie odparują, następnie smażymy jeszcze chwilkę aż grzyby się lekko przyrumienią.
    Podajemy z grillowanym mięsem i zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurczak Kurki Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować