REKLAMA

ekspansja-smaku

ekspansja-smaku

O mnie:

Bardzo lubię gotować i większość wolnego czasu spędzam w kuchni. Prowadzę bloga kulinarnego http://ekspansja-smaku.blogspot.com/

Liczba przepisów
31
Liczba obserwujących
0
 
Wyślij wiadomość
Użytkownik ekspansja-smaku w dniu 05.10.2016 15:58 opublikował przepis:

Zupa krem zdyni z groszkiem ptysiowym

Przepis na delikatną kremową zupę z dyni na bazie mleka. Zupa smakuje bardzo dobrze a podana z groszkiem ptysiowym jest sycąca.
Użytkownik ekspansja-smaku w dniu 11.08.2016 09:31 opublikował przepis:

Sałatka w occie i oleju z ogórków i papryki na zimę

Ta wersja sałatki też jest bardzo pyszna. Połączenie słodkiej papryki z ogórkami i ostrą cebulką jest naprawdę celne. Sałatka jest w tej samej zalewie co poprzedni przepis na przetwory. Myślę że ta zalewa jest najlepsza jaką kiedykolwiek robiłam, i to dzięki niej sałatka jest tak aromatyczna.
Użytkownik ekspansja-smaku w dniu 05.07.2016 09:35 opublikował przepis:

Królewskie lody waniliowe z polewą czekoladową bez maszynki

W upalne dni najlepiej smakują lody. I nie mam tu na myśli takich byle jakich lodów ;). Lody królewskie są takie delikatne, aksamitne i pełne smaku. Ponieważ podstawowym składnikiem jest śmietanka 30%, lody nie zbrylają się i nie czuć w nich kryształków zamarzniętej wody
Użytkownik ekspansja-smaku w dniu 30.06.2016 10:13 opublikował przepis:

Delikatny sernik na zimno z truskawkami

Sezon truskawkowy się już kończy a ja nie dodałam jeszcze żadnego wpisu z tymi smacznymi owocami. Obiecuję że zaległości postaram się nadrobić zaczynając od przepisu na sernik. Oczywiście będzie to sernik na zimno z mnóstwem wygrzanych na słońcu słodkich truskawek i podwójną porcją galaretki
Użytkownik ekspansja-smaku w dniu 30.06.2016 10:04 opublikował przepis:

Chicken burger przepis na domowe burgery z kurczakiem

Fast foody zwykle kojarzą się z niezdrową żywnością, przesyconą chemicznymi dodatkami i kilogramami tłuszczu. Jednak te burgery z kurczakiem są inne-przygotowane w domowym zaciszu, wolne od środków typu konserwanty czy glutaminian sodu, są pełnowartościowym posiłkiem, na który możemy sobie pozwolić
Użytkownik ekspansja-smaku w dniu 12.06.2016 12:21 opublikował przepis:

słodko-ostra sałatka z kurczakiem i mango

Lato jest okresem, kiedy przyrządzane przeze mnie posiłki stają się bardziej kolorowe i lżejsze. W tym czasie dużo kombinuję w kuchni i mam odwagę łączyć ze sobą przeróżne produkty. Szczególnie bliska jest mi mieszanka ostro-słodka z dodatkiem kwaskowej nuty.
Użytkownik ekspansja-smaku w dniu 10.06.2016 10:42 opublikował przepis:

błyskawiczne ciasto ucierane z rabarbarem

Sezon rabarbarowy trwa od dłuższego czasu. Ciasta i napoje z dodatkiem tej wspaniałej rośliny królują u mnie w domu od dłuższego czasu. Rabarbar ma szerokie zastosowanie w kulinariach. Oprócz słodkich wypieków , z rabarbaru możemy zrobić pyszną konfiturę, orzeźwiający kompot, słodkie knedle, orienta
Użytkownik ekspansja-smaku w dniu 07.06.2016 12:47 opublikował przepis:

dietetyczny desr z nasionami chia i truskawkami

Pyszny , zdrowy i dietetyczny deser, którego nie można pominąć w sezonie truskawkowym. Delikatny , nie za słodki po prostu idealny - tak mniej więcej można go opisać.
Użytkownik ekspansja-smaku w dniu 01.06.2016 11:55 opublikował przepis:

Obiadowa surówka z młodej kapustki

Z młodej kapusty bardzo często robię sałatkę z dodatkiem kopru i odrobiny koncentratu pomidorowego. Bardzo często łączę ją z młodymi ziemniaczkami i kotletami mielonymi lub udkami. Bardzo lubię takie treściwe dania obiadowe, moi chłopcy zresztą też ;)