Dynia marynowana z musztardą i miodem

4.49 (173 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Tak przygotowana dynia jest dość ostra. Wspaniale komponuje się z daniami z rusztu.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 1 kg. oczyszczonej i obranej dyni
    Zalewa:
    2 szklanki wody
    1/2 szklanki octu 10%
    5 łyżek cukru
    1/2 łyżeczki soli
    2 listki laurowe
    4 łyżki musztardy francuskiej
    6 ziaren ziela angielskiego
    Dodatkowo:
    ok. 3 łyżki miodu
    słoiki
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Dynia marynowana z musztardą i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki zalewy doprowadzam do zagotowania. Dynię kroję w kostkę, układam w słoikach. Do każdego słoika dodaję 1 łyżkę miodu, do dużego 2 łyżki, zalewam zalewą, zakręcam. Pasteryzuję 20 minut, odwracam do góry dnem. Gdy słoiki wystygną wynoszę do spiżarki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować