Polędwiczki z indyka z serem i ziołami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Coś pysznego na szybki obiad :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 rozbite poledwiczki z indyka ( ok. 400g)
    2 płaskie łyżeczki pieprzu
    2 płaskie łyżeczki słodkiej papryki
    1 łyżeczka kucharka (głównie warzywa)
    1 łyżeczka soli
    2 łyżeczki ziół prowansalskich
    1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkowm i ziołami ( gotowa mieszanka z kamisa)
    2 plastry sera żółtego chedar ( może być inny)
    4 cienkie plasterki masła prawdziwego
    2 jajka i mąka do panierowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Polędwica Ser

Polędwiczki z indyka z serem i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie przyprawy oprócz pomidorów mieszamy w misce i nacieramy polędwiczki.
  • 2. Na 2 kawałki mięsa kładziemy po 2 kawałki masła i na to po plastrze żółtego sera. Posypujemy mieszanką z pomidorami i przykrywamy drugim kawałkiem polędwicy. Otrzymujemy 2 a'la kanapki.
  • 3. Panierujemy delikatnie i smażymy na złoty kolor z obu stron na małym ogniu. Podajemy gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Polędwica wieprzowa Sery Zioła

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować