Polędwiczki faszerowane serem korycińskim są smaczne i w dodatku bardzo soczyste. Przygotowałam je na niedzielny obiad, podałam z opiekanymi ziemniakami i surówką.
60 min
Dla 2 osób
Składniki:
2 polędwiczki z indyka
100 gram sera korycińskiego
Przyprawa do indyka
Sól, pieprz
1 jajko
Bułka tarta do panierowania
Olej do smażenia
Polędwiczki z indyka z serem korycińskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki z indyka nacieramy przyprawą do indyka, solą i pieprzem, wstawiamy na kilka godzin lub na noc do lodówki. Polędwiczki rozcinamy wzdłuż, robiąc niewielka kieszeń, ser kroimy w paski, wkładamy w środek polędwiczek. Rozcięte brzegi spinamy wykałaczką, panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut.
Komentarze