Polędwiczki z indyka z serem korycińskim

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Polędwiczki faszerowane serem korycińskim są smaczne i w dodatku bardzo soczyste. Przygotowałam je na niedzielny obiad, podałam z opiekanymi ziemniakami i surówką.

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 polędwiczki z indyka
    100 gram sera korycińskiego
    Przyprawa do indyka
    Sól, pieprz
    1 jajko
    Bułka tarta do panierowania
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczki z indyka z serem korycińskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki z indyka nacieramy przyprawą do indyka, solą i pieprzem, wstawiamy na kilka godzin lub na noc do lodówki. Polędwiczki rozcinamy wzdłuż, robiąc niewielka kieszeń, ser kroimy w paski, wkładamy w środek polędwiczek. Rozcięte brzegi spinamy wykałaczką, panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować