Pieczone mostki miodowo-musztardowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny i sycący obiad

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 mostki wieprzowe,
    1 łyżka miodu wielokwiatowego,
    2 łyżki musztardy sarepskiej,
    1 łyżka ziół prowansalskich,
    1 łyżeczka oleju,
    2 łyżeczki słodkiej papryki
    1 łyżeczka ostrej papryki,
    Sól,
    Pieprz,
    1 duży ząbek czosnku,
    Dodatkowo: rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone mostki miodowo-musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić i opłukać. Do miseczki dodać olej musztardę, czosnek i miód. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Dodać przyprawy i ponownie wymieszać.
  • 2. Do marynaty dodać mięso. Obtoczyć dokładnie i odstawić do lodówki na 1-1,5h.
  • 3. Całość przełożyć do rękawa i piec około godzinę (do zarumienienia mięsa) w 180°C. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Miód Musztarda Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować