Pieczone mostki miodowo-musztardowe

  • wyświetlono: 545 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszny i sycący obiad

liilaa
  • 3 porcje
  • 150min
  • Łatwy

Składniki

3 mostki wieprzowe,
1 łyżka miodu wielokwiatowego,
2 łyżki musztardy sarepskiej,
1 łyżka ziół prowansalskich,
1 łyżeczka oleju,
2 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki,
Sól,
Pieprz,
1 duży ząbek czosnku,
Dodatkowo: rękaw do pieczenia

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczone mostki miodowo-musztardowe

  • 1. Mięso oczyścić i opłukać. Do miseczki dodać olej musztardę, czosnek i miód. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Dodać przyprawy i ponownie wymieszać.
  • 2. Do marynaty dodać mięso. Obtoczyć dokładnie i odstawić do lodówki na 1-1,5h.
  • 3. Całość przełożyć do rękawa i piec około godzinę (do zarumienienia mięsa) w 180°C. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

musztardamiódzioła prowansalskieobiadmięso pieczonesoczyste mięsomostki

Komentarze

Podobne przepisy

Udka

Dodane przez: AnnaKoziel

Pieczone udka w sosie miodowo-musztardowym

Mięso z kurczaka z wyraźnym smakiem...

pałki kurczaka

Dodane przez: emalitowska

Pieczone udka kurczaka w sosie miodowo-musztardowym.

Takiego kurczaka po prostu trzeba...

Pierś pieczona w glazurze miodowo-musztardowej

Dodane przez: Paulina1507

Pierś pieczona w glazurze miodowo-musztardowej

Nie ma chyba osoby która nie lubi...

łosoś

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Pieczony łosoś w glazurze musztardowo-miodowej...

Po ciężkostrawnej kuchni na urlopie...

image-268uvx5

Dodane przez: natalia2004

udka miodowo-musztardowe

Szybkie i proste w przygotowaniu:)...

lowane pałki miodowo-musztardowe

Dodane przez: Cukiereczek

Grillowane pałki miodowo-musztardowe

Mięso przygotowane w marynacie...

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.