Mniej kaloryczna wersja pączków,gdyż nie są smażone na głębokim oleju lecz pieczone w piekarniku
Ten sernik wychodzi idealnie równiutki bez żadnego pęknięcia,smakuje wyśmienicie jest kremowy,czyli taki jak lubię :)
Ciasto łączące w sobie kokos, karmel i orzechy :)
Ciasto mojego pomysłu.
Ciasto powstało wskutek połączenia moich ulubionych smaków: sernika, biszkoptu orzechowego i smaku wiśni. Idealne na świąteczny stół.
Ciasto które jest pyszne i efektowne chociaż trochę pracochłonne. Mnóstwo w nim bakalii i pyszny krem.
Słodki, aksamitny ser i do tego gruba warstwa śliwkowej galaretki o wyrazistym, delikatnie kwaskowym smaku. Idealne połączenie smaków w cieście na jesienny deser. To ciasto świetnie sprawdzi się na świątecznym stole, na rodzinnym przyjęciu, a także na zwykły dzień.
Ciasto zachwyca swoim smakiem i wyglądem, jest słodkie, kremowe, świetnie wpiszę się w zimową aurę. Zasmakuje małym, jak i dużym, gorąco polecam
Sernik z przyrządzony w ten sposób bardzo ładnie się prezentuje, jest wysoki i bardzo smaczny , polecam na różne uroczystości rodzinne.
Ciasto pięknie się prezentuje i zadowoli nie jednego łasucha. Choć jest dość czasochłonne, warto przygotować je wyjątkowe okazje.
Przepis pochodzi z miesięcznika Lubelskie Aktualności Rolnicze. Polecam.
Bardzo udane spotkanie banana z winogronem... :) Słodycz tego pierwszego przełamana kwaskowatością zielonych kuleczek.
Przepis pochodzi z książki siostry Anastazji ja go przygotowałam trochę inaczej.
Przepis na ciasto pochodzi z "Wielkiej księgi ciast siostry Anastazji"
Pierwszy raz posmakowałam je i od razu go pokochałam-rozpływa się w ustach,a przepis dostałam od siostry.
Przepis wygrzebany w starych zbiorach. Kwaskowata szarlotka ze słodką bezą pasują do siebie idealnie a łączący je krem dopełnia smaku.